Tietoa meistä

Ølfest on talkoovoimin järjestettävä pienpanimo-olutfestivaali, jonka tarkoituksena on fuusioida artesaani pienpanimo-oluiden makuelämyksiä ja saksalaisen biergartenin tunnelmaa luoden rennon ja houkuttelevan kokonaisuuden Turun tapahtumatarjontaan.

Taustaa tapahtumasta

Miksi Ølfestiä järjestetään?

Paras asia Ølfestin järjestämisessä on ehdottomasti fiilis, kun näkee asiakkaiden nauttivan ystävien ja oman työn hedelmistä. Tämä kattaa niin yleiset asiakkaat kuin myös panimoiden väen. Tapahtuman tarkoituksena on tutustua erinomaisten pienpanimoiden tuotteiden taustoihin ja makuelämyksiin upeassa miljöössä Vanhalle Suurtorilla. Tätä tapahtumaa järjestetään täysin rakkaudesta lajiin.

Kuka Ølfestiä järjestää?

Ølfest rakentuu ystäväporukalla talkoovoimin ja itse organisaationa toimii Vakava Events Oy. Tapahtuman pääjärjestäjä on Peetu Sillanpää (Lederhosen).

Mikä on Ølfestin koko historia?

Ølfestin juuret lähtevät vuodesta 2017, kun Turussa oli suuri puute pienpanimofestivaaleista ja samaan aikaan olin päätynyt pienpanimomaailmaan harrastuksena sekä tapahtumien järjestäminen oli aina ollut lähellä sydäntäni. Ensimmäinen TuPa järjestettiin kesällä 2017 Kuninkaantien panimon alaisuudessa. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Vähätorilla, mutta Sari Ruusumo Turun kaupungin kanssa käydyissä palavereissa ehdotti, että haluaisimmeko mahdollisesti yhdistää voimamme Vegånia -vegaaniruokafestivaalin kanssa, joka oli tarkoitus järjestää Vanhalla Suurtorilla. Erinomaisen ruoan ja juoman yhdistäminen kuulosti erittäin hyvältä ja Vegåniakin lähti yhteistyöhön innoissaan mukaan ja näin syntyi TuPa 2017. Seuraavana vuonna TuPassa suurin uudistus oli Vegånia -live tapahtuma, joka toi elävää musiikka Porthaninpuistoon.

Vuoden 2018 TuPan jälkeen tuli fiilis, että olisi hauskaa järjestää oluttapahtumaa joustavammassa organisaatiossa ja niin päätimme kaveriporukan kanssa perustaa Vakava Events Oy:n, johon lähti mukaan yhteensä 7 ystävystä. Talkooporukkaan rekryttiin kavereita ja lopulta syntyi ryhmä, jonka henki oli vertaansa vailla.  Ensimmäinen Ølfest järjestettiin 2019 ja yhteistyö Vegånian kanssa jatkui suurentaen myös musiikkipuolta VØLUME -musiikkifestivaalin muodossa.

Keväällä 2020 järjestettiin ensimmäinen talvitapahtuma Turun Akatemiatalolla ja tämä upea miljöö korosti entisestään hyvien pienpanimo-oluiden makuja. Koronaviruspandemia iski vuoden 2020 aikana, mutta kesän Ølfest päätettiin silti järjestää, sillä usko oli vahva siitä että pystyisimme järjestämään turvallisen tapahtuman. Pandemia helpotti tuona kesänä ennen tapahtumaa ja tietojemme mukaan yhtäkään tartuntaa ei syntynyt tapahtumassamme ja ihmiset pääsivät hetkeksi nauttimaan suhteellisen normaalista viikonlopusta turvavälein ja käsidesein. Muutama päivä ennen kesän 2021 Ølfestiä Varsinais-Suomeen määrättiin koronapandemian leviämisvaihe, mutta tapahtuma saatiin järjestettyä tästä huolimatta, sillä olimme ottaneet erittäin vakavasti hygienia-ja turvallisuuspuolen molempina pandemiavuosina. Kesän 2021 tapahtumasta selvittiin myös ilman viruksen leviämisiä, vaikkakin tapahtuma piti sulkea lauantaina ennen aikojaan rankkasateiden vuoksi.

2022 tuntuu siltä, että Koronapandemia on helpottanut ja tarkoituksena on toteuttaa viihtyisä ja rento tapahtuma. Vuoden 2023 tapahtumaa kannattaa myös jo odottaa, sillä aiomme uudistaa tapahtumaa huomattavasti yhteistyössä Vegånian kanssa, jotta asiakkaan kokemus olisi entistä uniikimpi ja se mahdollistaisi yhä paremmin ikimuistoisten kokemusten syntyä.